zondag 31 maart 2013

We stellen aan u voor... Chimo

Tja, zoals gezegd is Django niet langer bij ons in de opvang. In plaats daarvan zit nu Chimo bij ons in de opvang. De hele lieve mevrouw waar Chimo namelijk zat, woont in een appartement en heeft twee katten. Op zich niet zo erg, maar...... Chimo heeft een klein beetje last van ADHD.
Hij is nog erg jong, 9 maandjes en dus enorm speels. Hij heeft energie voor drie (dat rijmt, hahaha). De lieve mevrouw moet af en toe werken en zoals gezegd woont op een appartement. Chimo vond dat niet erg, want hij had een leuk tijdverdrijf bedacht, namelijk kattenjacht. Niet om ze pijn te doen of zo, maar gewoon om te spelen. De katten zagen dat echter iets anders. Hoewel de lieve mevrouw heel erg veel van Chimo hield, of misschien juist omdat ze zoveel van hem hield, heeft ze ervoor gekozen om Chimo ergens te plaatsen waar hij zijn energie kwijt kan. Nadat wij daar goed over hadden nagedacht hebben we besloten dat Django eigenlijk veel beter bij de lieve mevrouw met de katten paste. Geen vogels of knaagdieren, heerlijk rust en veel aandacht van de lieve mevrouw. Vandaar de switch. Natuurlijk moet Django daar nog wel even wennen, maar de eerste geluiden zijn positief!
En zo kwam Chimo dus in Silvolde.
Na de autorit van ongeveer een half uurtje kwam hij bij ons. Daar maakte hij kennis met Sara en Luna, dat klikte direct. Sam denkt er het zijne van en Chloë vindt alles goed, als het maar bij haar bed uit de buurt blijft. Chimo had dat direct goed door. Hij snapt de hondentaal goed. Niet zo gek, als je bedenkt dat hij in het asiel in Spanje geboren is.
Vanmorgen begon les 1: Hoe raak ik mijn overtollige energie kwijt?
Nou, heel simpel, gewoon heen en weer rennen met Luna in de buitenren.
Vanmiddag les 2: Hoe raak ik de rest van mijn overtollige energie kwijt?
Weer niet zo moeilijk, stoeien met Sara in de buitenren.
Tot slot les 3, rond een uur of 5: Hoe raak ik mijn laatste beetje overtollige energie kwijt?
Een lange wandeling door het Iddink bos.
En nu???? Voor del op de bank. Kijk, probleem opgelost.
Oh, ja, en hij heeft ook Felix en Frodo al ontmoet. Dat zijn toch iets andere katten dan dat hij gewend is. Deze worden namelijk drie keer zo groot en gaan heel hard grommen en blazen als je te dicht in de buurt komt. Nou, dan kies je wel eieren voor je geld hoor. Geen kattenjacht in Silvolde, maar gelukkig is er voldoende andere afleiding.

LES 1



LES 2
 


 
LES 3



Voor del op de bank....