woensdag 4 juli 2012

Waterpret

Nu de dagen warmer worden, merk ik dat Sara het soms wel erg warm heeft. Al dat spelen en rennen helpt ook niet erg om af te koelen. Daarom hebben we een honden "zwembadje" gekocht. Nou, ja het is gewoon een grote teil, ze kunnen er niet echt in zwemmen, maar wel lekker afkoelen.


We kunnen namelijk nog niet naar de beek, want Luna heeft haar entingen nog niet gehad. Het risico dat ze ziek wordt, durven we niet te nemen. Dus, nog geen grote wandelingen en zeker niet naar het water. Daarom maar het water naar onze tuin gehaald. Bij het vullen met de tuinslang stond Sara al geïnteresseerd te kijken.

Toen de bak vol was, dachten de dames eerst nog dat het gewoon een hele grote waterbak was. Maar toen Sara eenmaal door had dat ze er gewoon helemaal in kon springen, was het hek van de dam. Ze vindt het helemaal geweldig. Hapt in het water, probeert te graven in het water en gaat regelmatig lekker koppie onder. Ook probeert ze met haar neus om de andere honden nat te spetteren. Geweldig gezicht.


Luna vindt het allemaal nog een beetje eng. Met je kop in de bak is één ding, met je hele lijf is toch weer een hele stap verder. Luna durft dat nog niet. natuurlijk probeert Sara haar over te halen, maar tot nog toe zonder resultaat. Nou, dan af en toe maar even eruit om met Luna te spelen en rennen om vervolgens weer met vier poten tegelijk in de bak te springen.