maandag 7 mei 2012

Stevige Sammie


toen kon ik nog door de dassenburcht
Sam is een “jeweetwel” teckel. Tja, dat zal hij zelf in alle toonaarden ontkennen, met hem is echt niets mis!!!! Hij duikt nog regelmatig boven op een van de dames, zeker als er een loops is. Maar Jan en ik zijn ervan overtuigd, de rekening van de dierenarts zit nog in ons geheugen gegrift. Toen Sam klein was, was hij erg sportief, hij deed een puppy jacht training en ging regelmatig mee uit wandelen.
Zwemmen lukte ook goed
Nadat hij zijn “ingreep” had gehad, waarschuwde de dierenarts ons al, dat we zijn gewicht wat in de gaten moesten houden. Hoewel hij er een dagtaak aan heeft om zijn 3 teven in het gareel te houden, blijkt toch dat hij inmiddels minder beweegt. Eten blijft hij echter wel doen, met volle overtuiging. En ja hoor…. Onze Sam is inmiddels dus “iets aan de maat”. Het woord “dik” wordt natuurlijk niet genoemd, maar stevig is hij zeker. Hij heeft niet zo zeer een buik, maar meer een speknek…. Zijn borstomvang is maar liefst 95 cm. Zelf vindt hij dat hij gewoon heel gespierd is, maar gespierd of niet, er zal iets af moeten. Op dit moment weegt Sam 10 kilo schoon aan de haak, dat zou eigenlijk niet meer dan 7, hooguit 7,5 kilo mogen zijn.
En dit is een schattig buikje van puppyvet.

Maar dit is gewoon een speklap!



Dus, Sam gaat op dieet. Iets minder voer iedere dag (ahhhh, zielig!!!!) en meer beweging (lijkt leuk, maar valt wel tegen hoor!!!) Zo ging Sam vandaag ook weer mee uit wandelen met Sara en mij. De afgelopen dagen had ik hem wel op de 3 km wandeling mee genomen, maar meer kon hij nog niet aan. Vandaag dus 7 km, nou, ik wist niet dat zijn tong zo lang was. En met die korte pootjes, sleepte hij zijn tong dus bijna over de grond. Maar hij heeft het volgehouden! Volgende week gaan we nog maar eens wegen kijken of het effect heeft.

Pffffff...is het nog ver?