woensdag 30 mei 2012

Mousehunt

Sam is een echte jager. Hij heeft ook een echte jachttraining gehad. Nu is het een dashond, en die jagen normaal gesproken op dassen. Maar ook voor de wilde zwijnenjacht worden wel teckels gebruikt. Ze zijn namelijk net zo laag, dat een zwijn het niet voor elkaar krijgt om ze op hun slagtanden te rijgen. Maar Sam gaat nooit echt jagen, want ik ben nu eenmaal geen jager. Dus Sam heeft zelf maar besloten toch op jacht te gaan. In de tuin hebben wij een vogelkooi met twee parkieten en twee dwergkwarteltjes. Natuurlijk ligt daar wel eens wat vogelvoer op de grond. Naast de kooi staat een kist met haardhout voor de buitenhaard. In die kist woont de familie muis.





Tja, wat wil je, lekker dicht bij gratis eten en goed beschut door het hout. Totdat……… Sam erachter kwam. Muisjes, tja, dat is natuurlijk wel geen das of zwijn, maar bij gebrek aan beter zeker leuk om op te jagen. Dus stokje voor stokje, tak voor tak, houtje voor houtje wordt uit de kist gesleept omdat meneer de muisjes heeft geroken. Hij weet het zeker, daar ergens onderin de krat zal hij voor zijn missie slagen. En als Sam iets in zijn kop heeft, zal het gebeuren zoals hij dat wil.
                                         


                                
Dus, al duurt het uren, misschien de hele dag, hij moet en zal het muisje vangen. En ja hoor. De aanhouder wint, uiteindelijk heeft hij het schattige beestje te pakken…..dood, tja het is en blijft een echte killer. Gelukkig laat hij wel los op mijn commando, dus ik muisje afpakken en botje geven. Mmmm, dat vindt hij dan wat minder, maar vooruit, het is hem gelukt.